‘What’s my legacy when I’m gone?’

What’s your legacy when you’re gone? In kort Nederlands: wat laat je achter als je er niet meer bent? Goede vraag, eerder al gesteld door motivational speaker Simon Sinek. Ik had daar nog nooit zo concreet over nagedacht als nu, op een moment dat een erg goede vriend – toevallig ook motivational speaker en coach in ons land – me die vraag nogmaals stelt. 

1999. Mijn eerste website ging online. 2003. PotterDome zag het levenslicht en zo volgden er velen op latere momenten. Maar PotterDome was bovenal een dekmantel, zoals De Ravenburgse Post vroeger was voor Postbus X. Een dekmantel om ‘elkaar te helpen’. De creatieve sector te bevorderen. En daar kwamen – mede dankzij mijn hulp – Harry Potter Place, Zwerkbal Online, PotterParty en jaren na dato ZweinsteinOnline uit voort.

Helpen. Zorgen. Ontzorgen. Verhalen vertellen. Is dat mijn missie? Ik twijfel. Mijn passie ligt in de creatieve sector, getuige de hoeveelheid blogs, podcasts en andere prullaria die ik de afgelopen jaren – al dan niet succesvol – publiceerde. Ik vertel graag verhalen. Verhalen van mezelf, verhalen van anderen. Kritisch waar nodig, positief als het kan. Ervoor zorgend dat je met een glimlach gaat slapen, alhoewel dat laatste niet altijd lukt.

Maar het organiseren en ontzorgen. Dat zit toch ook in mijn dna? Hoe verzin ik het om dat stukje te verloochenen, zul je wel denken. Het klopt wel. op de middelbare zat ik in de Leerlingenraad (met hoofdletter L), organiseerde ik het nodige en tegenwoordig raak ik al gestresst als iets dat ík georganiseerd heb niet gaat zoals het moet. Blijkbaar een ongeziene passie, die doodleuk komt opdraven.

Spannende levensvragen die je gaandeweg je loopbaan en studie tegenkomt, ter ‘fullfilling’ van je legacy. Een nieuw avontuur komt eraan, waarbij ik mezelf de oprechte vraag stel: ‘Ben ik dan echt zo’n #jongendieallesregelt?’ Die studie die ik volg komt nu écht goed van pas. Ik voel het gewoon.

Vergezel je me op m’n avontuur?

Geef een reactie