Waarom december de mooiste tijd van het jaar is

December, de laatste maand van het jaar. Voor velen een maand vol momenten van samenzijn en gezelligheid, en voor mij is het niet veel anders. De cadeautjes zijn gekocht, de plannen voor de laatste dagen van december zijn gemaakt evenals de plannen voor Oud en Nieuw.

Maar de maand december is om nog een reden heel bijzonder voor mij: op 1 november ben ik geboren, maar op 17 december begon mijn leven in Nederland. Op die datum in 1983 droeg het kindertehuis van Sunila Dee me namelijk over aan mijn Nederlandse ouders; mijn adoptie was begonnen.

Over het hoe en waarom vertel ik dan ook op 17 december in een speciale aflevering van mijn podcast. Ik neem jullie mee terug naar de periode tussen 1 november en 17 december, want ook rond ‘de laatste loodjes’ was een hoop gedoe.

Maar deze maand is er natuurlijk meer!

Op 13 december trap ik het seizoen af in samenwerking met mijn goede vrienden van Treinreiziger.nl, want ondanks corona krijgt het Openbaar Vervoer in 2021 een nieuwe dienstregeling. De grote vraag is natuurlijk: gaan we erop vooruit of juist achteruit? Volgende week meer.

Op 25 december ben ik er met een speciale uitzending met onder meer nog niet eerder uitgezonden materiaal want hoe is mijn wandeltocht in het BloteVoetenpark bevallen? En zo zijn er nog een aantal niet eerder uitgezonden onderwerpen, dus mocht je met kerst een gaatje vrij hebben: er is luistervoer onderweg.

Vanaf 13 december ben ik dus weer te beluisteren, natuurlijk op JUKE.