De dag dat ik intens genoot van de hittegolf

Maandagmorgen. Ik kijk uit het raam op de tweede dag van een zinderende hittegolf. De 33 graden is in de afgelopen dagen bereikt and still counting. Dat het gaat afkoelen, kunnen we op onze horeca spoiler schrijven: welkom in Miami aan de Noordzee.

Een intens genot maakt zich meester: was dat niet wat ik als kind graag wilde? Wie wilde dat nou niet toen-ie jong was: jezelf in een wereld wanen met palmbomen, hagelwitte stranden en cabriolets? Een genot dat me trouwens al dagen vergezeld: de eerste dagen hitte waren minder, maar sinds enkele dagen kan ik ‘t prima hebben.

De dagen vorderden, de lucht werd vochtiger. Het doet me denken aan vroeger: de vele bezoekjes aan Burgers Bush in Arnhem, om precies te zijn. Eén van hun grootste attracties was – indertijd – een nagebootste indoor jungle. Dé plek waar het praktisch het hele jaar zomer was. Vanuit die jungle, kon je richting een woestijnachtig landschap lopen. Het was er drukkend benauwd, maar de ervaring was prachtig.

In Nederland is code oranje inmiddels afgegeven, maar die code bereikt me niet. De hitte roept me, als een moeder die haar kind bij zich wil hebben. We hebben elkaar de liefde verklaard: code groen voor mij, kamp ‘wij vinden de hittegolf heerlijk’ heeft er een nieuw lid bij.